Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Oude ananasvelden mogelijk geruild voor gevangenisgrond

Hawaii vraagt Dole financiering gevangenis

Senator Dela Cruz van Hawaii heeft een voorstel bedacht om een nieuwe gevangenis te financieren, dat meldt Hawaii News Now. Het voorstel is gebaseerd op een landdeal met Dole en bestaat eigenlijk uit twee delen.

In de eerste plaats wil de staat de oude ananasvelden die Dole op Hawaii te koop heeft staan overnemen en ruilen tegen grond in Kalihi. Dole heeft ongeveer 6000 hectare oude ananasvelden te koop staan voor 185 miljoen dollar. Hawaii wil die grond ruilen tegen ongeveer 4,5 hectare grond bij de gevangenis in Kalihi, direct naast de spoorlijn. De staat wil de oude ananasvelden leasen aan zelfstandige boeren.

Daarnaast is de gevangenis van Hawaii aan een flinke renovatie toe, maar ontbreekt het de staat aan kapitaal om een de overvolle en verouderde gevangenis te vervangen. Senator Dela Cruz heeft nu een plan bedacht om een nieuwe gevangenis te bouwen zonder belastinggeld. Hij wil Dole meer land geven langs de spoorlijn, in ruil daarvoor financiert Dole de nieuwe gevangenis in Halawa.

De overeenkomst ligt nog op de tekentafel en op hoog niveau wordt nog volop onderhandelt over de deal. Dole was niet bereikbaar om op de plannen te reageren.

Bekijk hier het verslag van Hawaii News Now.

Bron: hawaiinewsnow.com
Publicatiedatum: