Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

New York kan appelen naar China exporteren

Appeltelers uit New York zullen profiteren van een nieuwe handelsovereenkomst die de Amerikanen hebben gesloten met China. Zij appeltelers mogen nu hun appelen op de Chinese markt verkopen. Amerikaanse Secretaris van Agricultuur Tom Vilsack verwacht dat de export naar China kan oplopen tot 1,5 miljoen kuub appelen. New Yorkse appeltelers zeggen dat ze te maken zullen krijgen met zeer hoge transportkosten. Telers in Washington zijn wel enthousiast en zullen hun export gaan vergroten.

New York
Hoewel de grote appelexport naar China uit de staat Washington komt, is de New York Apple Association enthousiast over het potentieel van de Chinese markt. "Het is voor ons iets moeilijker dan voor Washington, vanwege onze locatie en afstand tot China," zegt voorzitter Jim Allen. "Toch zullen we de markt beïnvloeden door rassen te bieden die Washington niet kan telen."

Aziatische markten
Washington heeft op dit moment slechts contracten voor de export van Red- en Golden Delicious. New York denkt ook invloed uit te kunnen oefenen op de Chinese markt doordat de staat over veel verschillende rassen beschikt. Er moeten nog specifieke rassen voor de export worden geselecteerd, maar New York biedt appelen met een onderscheidende smaak, zoals de Empire, die in Maleisië populair is. 

"De Verenigde Staten hebben een grote mogelijkheid om hun Aziatische markten uit te breiden," zegt Allen. Hoewel toegang tot Zuid-Korea nog steeds beperkt is, exporteert New York appelen naar Vietnam en Rusland. "Als de VS hun markt uit kunnen breiden, profiteert zowel New York als Washington hier van. De export naar China geeft ons toegang tot de grootste markt van de wereld.'

Euro
De recente waardedaling van de Euro heeft de appelexport vanuit New York niet beïnvloed. "Binnen Europa exporteren we voornamelijk naar het Verenigd Koninkrijk, dat de Britse Pond heeft."

De binnenlandse prijzen voor appelen uit New York zijn redelijk. Hoewel de oogst groter had kunnen uitvallen, nam de kwaliteit van de appelen toe. "De prijs is niet zo hoog als vorig jaar, toen we een kleiner volume hadden, maar het is nog steeds een goede prijs."

De rassen en prijzen voor de export naar China blijven nog een tijdje onbekend. "New York is een erg kleine speler op de Chinese markt," zegt Allen. "Er zullen geen prijzen en contracten worden vastgesteld in de komende 45-55 dagen."

Voor meer informatie: www.nyapplecountry.com
Publicatiedatum: