Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
63% lagere sinaasappeloogst

Florida zonder sinaasappelen

De sinaasappeloogst in Floride wordt op 63% lager geraamd dan in vorig jaren en wordt verwacht te dalen van 242 miljoen dozen naar 89 miljoen dozen. Een studie van de Universiteit van Florida laat zien dat de sector per jaar ongeveer €9,7 miljard oplevert en €287 miljoen aan de staat betaald. Maar momenteel werken er 18% minder mensen in de sector dan vijf jaar geleden en het areaal is drastisch verminderd van 750.000 hectare in 2000 naar 476.000 hectare.

Een deel van de afname is te verklaren door het beleid van de staat. Vrieskou in de jaren tachtig, orkanen in het begin van de twintigste eeuw en plantziekten hebben de sector verder verzwakt. Daarbij consumeren Amerikanen steeds minder sinaasappelsap en rond de 90% van de sinaasappelen uit Florida wordt verwerkt tot sap. De consumptie van grapefruits is ook gedaald doordat jongere mensen minder grapefruits eten en oudere mensen deze vrucht soms niet kunnen combineren met bepaalde medicijnen. De grapefruitproductie gehalveerd in vergelijking met tien jaar geleden.

Publicatiedatum: