Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Pieter Vroegop in Primeur:

"Sanering belangrijk voor de sector"

Het patroon van de tussenhandel die onder druk staat, zal de komende jaren doorzetten, denkt Pieter Vroegop. "Het begon met een verschralende positie van de binnenlandse groothandels, nu zien we dat ook de positie van de importeurs in bijvoorbeeld Ridderkerk en Barendrecht onder druk staat," vertelt de directeur van Vroegop Ruhe & Co in de eerste Primeur van 2015.


Pieter Vroegop geeft zijn visie in de Primeur.

Dat betekent ook dat de rol van de tussenhandel gaat veranderen en beter moet inspelen op verschuivingen in de markt. "De winkelier wordt meer een traiteur, die ook bijvoorbeeld belegde broodjes verkoopt, terwijl de horeca verschuift naar een winkelier waar je ook producten kunt kopen die je thuis consumeert."

Hoe ziet de AGF-sector er over tien jaar uit? Pieter: "Ik hoop dat de overproductie dan weg gesaneerd is. Het is jammer dat de Russische boycot geleid heeft tot een pakket steunmaatregelen van de EU. Het had ook een zetje kunnen zijn voor verdere sanering in de sector."

Lees het volledige artikel met Pieter Vroegop over de holding, de opkomst van biologische producten en de noodzaak van verdere sanering, ook vanuit duurzaamheidsstandpunt in de Primeur. De januari editie valt dit weekend bij de abonnees op de mat.

Ook Primeur ontvangen? Klik hier om een abonnement af te sluiten.

Publicatiedatum: