Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duitsland: druivenprijzen dalen

In week vier waren op de Duitse groothandelmarkten met name druivenvolumes uit Zuid-Afrika aanwezig. Dit waren de variëteiten Prime Seedless, Flame Seedless en Thompson Seedless. Daarnaast was Namibië op de markt met de rassen Sugraone en Dan Ben Hannah. Het aanbod van druiven uit Peru en Brazilië daalde. Uit Argentinië kwamen de eerste volumes. Er was genoeg aanbod om aan de vraag te voldoen, maar de handel was rustig en de prijzen daalden ten opzichte van de week ervoor.

Prijzen Thompson Seedless
Prijzen van de variëteit Thompson Seedless waren iets gedaald ten opzichte van de week ervoor. Zuid-Afrikaanse waren in week 3 nog 2,68 per kilo en in week vier was de prijs 2,58 per kilo. Het seizoen ervoor lagen ze bijna een euro hoger. Voor de Peruaanse werd 2,60 gegeven, een vergelijkbare prijs met de week ervoor. Voor druiven uit Namibie betaalden kopers gemiddeld 2,62 en in week drie nog 2,91. In de weken ervoor (eind vorig jaar) lagen de gemiddelde prijzen stukken hoger en liepen zelfs op tot boven de vijf euro.



Bron: BLE

Klik hier voor het volledige marktbericht van BLE
Publicatiedatum: