Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Peruaans bananenbedrijf bezorgd over de euro

"Vorig jaar ging 92% van onze producten naar Europa, dit jaar verlagen we de export naar Europa tot 75% omdat we bezorgt zijn over de situatie rond de euro," vertelt Aingeru García, manager van APPBOSA, uit Peru.


Het Peruaanse bedrijf verenigt meer dan 500 telers en heeft 650 hectare bestemd voor de biologische Fairtrade bananen.

Door de devaluatie van de euro en ontevredenheid binnen het bedrijf over de FLO (Fairtrade Labelling Organization), heeft APPBOSA besloten om het klantenbestand uit te breiden.

"Tot voor kort certificeerde de FLO alleen kleine telers, maar recent zijn ook enkele van de grote plantages in het land gecertificeerd. Daar zijn we niet blij mee. Daarom hebben we gekozen voor het certificaat Small Producers Seal (SPP) en te verkopen aan Chiquita voor de Amerikaanse markt. We krijgen dezelfde prijs, dus we zien geen verschil tussen de FLO en Chiquita," legt Aingeru uit.


SAMAN Fair Trade; het merk van APPBOSA's.

Het jaar begon goed voor het Peruaanse bedrijf. "We hebben een recordoogst gehaald en exporteren tussen de 19 en 20 containers per week. Dit jaar hopen we de 850.000 dozen te halen," vertelt Aingeru. De manager wijst er op dat het vorige record van het bedrijf van 785.000 dozen uit 2012 stamt, door ziekten daalde de productie in 2013 naar 650.000 dozen.

Dit jaar gaat er veel veranderen voor het bedrijf. Vanaf februari worden de bananen wereldwijd vermarkt onder het SPP-label. "Daarnaast zijn we sinds oktober vorig jaar een coöperatie, waardoor we minder belasting betalen. Volgende maand vieren we het 12-jarig bestaan van APPPBOSA en de 200.000 dollar winst zal verdeeld worden onder de partners," sluit Aingeru af.

Aingeru García
Manager of APPBOSA
M: +969543897
E: appbosa@yahoo.com
W: www.appbosa.org

Publicatiedatum: