Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Alex Boughton, Emmett UK:

Populariteit van 'superfood' boerenkool blijft stijgen

"Het gaat goed met de boerenkool tot nu toe. Hoewel de explosieve toename in populariteit van boerenkool iets verminderd, is er nog steeds een stijgende vraag", aldus Alex Boughton van Emmett UK.



"De groeiomstandigheden zijn goed dit seizoen, zowel in termen van productie als in termen van oogst. Het weer is verslechterd sinds Kerstmis, wat zorgt voor uitdagingen. Als het product bevroren is of bedekt met sneeuw duurt het langer voor we kunnen oogsten. Gelukkig heeft het koude weer dit jaar niet zo veel effect gehad."

Sinds boerenkool een paar jaar geleden de naam 'superfood' kreeg is volgens Alex de vraag omhoog geschoten. "Afgelopen jaren hebben we een zeer grote toename gezien. Onze omzet is verdubbeld in de afgelopen twee tot drie jaar. Het is moeilijk te zeggen hoe dit verder gaat lopen, maar er is nog steeds sprake van groei. "

Emmett UK teelt jaarlijks ongeveer 2.000 ton op iets meer dan 400 hectare. Dat is naar schatting meer dan de helft van de totale Britse supermarktverkoop.

Voor meer informatie:
Alex Boughton 
Publicatiedatum: