Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kiwiproductie Chili, Italië en Nieuw-Zeeland -20%

Er werd in 2013 220.000 ton kiwi's geproduceerd in Chili. Het jaar daarop daalde de productie naar 100.000 ton doordat vorst een groot deel van de oogst beschadigde. Carlos Cruzat, president van de Chileense Kiwi Commissie: "dit jaar verwachten we dat de productie dicht bij de 200.000 ton zal komen. Dit is lager dan in 2013, maar dit komt doordat een deel van de knoppen nog is aangetast door de kou van vorig jaar".


Carlos Cruzat, president van de Kiwi Commissie


Niet alleen Chili heeft de laatste tijd te lijden gehad. De productie in Nieuw-Zeeland is gedaald van 300.000 ton naar 230.000 doordat 2.500 hectare met groene kiwi's opnieuw geënt moest worden. En een groot deel van de boomgaarden in Piëmont, Italië, zijn beschadigd geraakt door vrieskou. "In totaal schat ik dat de kiwiproductie van de drie grootste producenten ter wereld zal afnemen met 20% dit seizoen. En het duurt minstens vijf jaar voordat het verwoeste areaal in deze landen herstelt zal zijn.

Een deel van het fruit dat traditioneel in Europa wordt verkocht wordt momenteel naar Aziatische landen geëxporteerd. Een sterkere internationale vraag zal de prijs van de kiwi opdrijven. Carlos Cruzat is positief: "betere distributie en opslagmogelijkheden verbeteren de kwaliteit van de kiwi die de consument krijgt. Hierdoor zullen er op termijn meer kiwi's worden gegeten en verkocht".

Voor meer informatie:
Carlos Cruzat
Kiwi Committee
T: +56 2 2472 4783
ccruzat@comitedelkiwi.cl
www.comitedelkiwi.cl
Publicatiedatum: