Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Catalaanse fruitmarkt onder druk

Volgens gegevens van de Catalaanse Fruit Associatie ligt de prijs van Catalaanse appelen en peren ongeveer 20-30% lager dan in vorige seizoenen. De prijs van peren is momenteel stabieler dan de prijs van appelen. De voornaamste reden hiervoor is dat er op het moment een overaanbod van appelen op de markt is, veroorzaakt door het handelsembargo met Rusland. Hierdoor kunnen Catalaanse telers hun producten niet meer naar die markt kunnen exporteren.

Een ander gevolg van het overaanbod is dat telers uit het zuidelijk halfrond het dit seizoen moeilijker zullen hebben om hun producten op de Europese markt te verkopen. Catalonië heeft tot aan oktober vorig jaar minder peren geïmporteerd, maar wel meer appelen, vooral uit Frankrijk. De markt internationaliseert zich. Er wordt gezocht naar bestaande afzetmarkten die het potentie hebben om te groeien, zoals Saudi-Arabië, Algerije, Israël, en nieuwe afzetmarkten zoals Bangladesh, Burkina Faso, Mauritius en de Filipijnen.



Publicatiedatum: