Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fairtrasa breidt activiteiten uit met start van Fairtrasa China

Fairtrasa, een vooraanstaand bedrijf met betrekking tot de teelt en verkoop van biologisch en fairtrade gecertificeerd fruit, heeft onlangs zijn activiteiten uitgebreid naar Azië met de start van Fairtrasa China. Met het kantoor in Shanghai zal Fairtrasa China producten importeren vanuit de 'Supply offices' van Fairtrasa en deze aanbieden in China en op de overige Aziatische markten. Sophia Cai, mede oprichter van Fairtrasa China, is de coutry manager van Fairtrasa China.

De lancering van Fairtrasa China past in de globale expansie van de Fairtrasa Groep. Fairtrasa is een maatschappelijk verantwoordelijke onderneming met als missie om kleine telers te supporten en zodoende voor deze telers, die in armoede leven, een waardig bestaan te realiseren. Naast het verkoopkantoor in China heeft Fairtrasa verkoopkantoren in de Verenigde Staten, Engeland, Duitsland en Nederland.

"Aanwezigheid in China is zeer belangrijk met het kijk op onze globale strategie", zegt de oprichter en CEO van de Fairtrasa Groep, Patrick Struebi. "Het breidt onze markt uit, geeft er diversiteit aan en is een enorme toegevoegde waarde voor de kleinschalige telers, die wij vertegenwoordigen. Het helpt ons in de groei als maatschappelijk verantwoorde onderneming. Fairtrasa China is een van de eerste bedrijven in zijn soort in China en speelt daarmee in op de groeiende Chinese markt voor biologisch geteelde producten."


Sophia Cai, Country Manager van Fairtrasa China, op bezoek bij één van de bananenplantages in Peru.

"China is een markt voor de toekomst voor veilig, gezond en biologisch fruit en wij positioneren ons nu al om mee te profiteren van de explosieve groei zodra die zich voordoet. Net zoals Fairtrasa een pionier was in Latijns Amerika, willen we dat ook zijn in China en de rest van Azië."

Sophia Cai, die hoofdinkoper en Global Sourcing Manager was voor Tesco in Azië, is er zeker van dat het merk Fairtrasa een goede uitstraling heeft voor de Chinese consument.

"Voedselveiligheid staat op nummer 1 bij de Chinese consument vanwege de recente voedselschandalen in de afgelopen periode. Ik ben van mening dat Fairtrasa, een toonaangevende leverancier van biologisch geteeld fruit, zekerheid kan bieden betreffende een veilig product."

Over de Fairtrasa Groep

Fairtrasa is een globale maatschappelijk verantwoorde onderneming met als doel kleinschalige telers uit de armoede te halen door het aanbieden van hulp in de vorm van begeleiding en training in teelt- en 'post harvest'-technieken alsmede hulp in logistiek. Uiteindelijk doel is dat deze telers zelfstandig kunnen exporteren.

Na de start in 2005 is Fairtrasa de afgelopen 10 jaar gegroeid tot een groep van 15 bedrijven in 12 landen. De aanvoerlanden bevinden zich vooral in Latijns-Amerika. Fairtrasa vertegenwoordigt meer dan 6.500 kleinschalige telers en is daarmee de grootste exporteur van biologisch en Fairtrade gecertificeerd fruit vanuit Latijns-Amerika.

Voor meer informatie: www.fairtrasa.com
Publicatiedatum: