Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
van VTA-leden Jaap Kodde, Piet van Liere en Jos de Boer

Aardappelen, uien en peen voor daklozen Amsterdam

De VTA-leden Jaap Kodde, Piet van Liere en Jos de Boer hebben de handen ineen geslagen en aardappelen, peen en uien ter beschikking gesteld aan mensen in Amsterdam, die ongewild aan de onderkant van de samenleving terecht zijn gekomen. De Stichting De Regenboog beheert acht inloophuizen voor dak- & thuislozen in Amsterdam. Hier kunnen zij dagopvang, een boterham, koffie, een douche en kleding krijgen. Een warme maaltijd is er hooguit twee maal in de week. Simpelweg omdat er geen geld voor is. Wel heeft men de mogelijkheid tot het bereiden van maaltijden.



De Regenboog Groep is bij toeval met VTA (een landelijke akkerbouw vereniging) in contact gekomen via dhr. Ton Steenaert, al meer dan 10 jaar actief als vrijwilliger in inloophuis De Kloof, een van de inloophuizen van De Regenboog Groep. Het gesprek kwam over de behoeften van de dak- & thuislozen met dit resultaat als gevolg. Natuurlijk heeft VTA zich ingezet voor deze maatschappelijk behoefte. Dit project sluit naadloos aan bij de manier waarop VTA en haar leden naar de maatschappij kijken. Ieder een redelijk bijdrage uit de goederenstroom en diensten, die dagelijks door de maatschappij gaan. Zo ook voor de dak- & thuislozen.

In Amsterdam, aan de Droogbak, zullen vandaag, woensdag 28 januari 2015, de aardappelen, peen en uien worden overhandigd aan De Regenboog groep. Natuurlijk met dank aan de gevers, aan dhr. Ton Steenaert maar vooral dank van de dak- & thuislozen

Publicatiedatum: