Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Dirk Schulz, SFI Hamburg GmbH:

"Moeilijke Europese perenmarkt"

Volle koelcellen en een lage vraag naar peren op de Europese markt heeft gezorgd voor een slechte stemming onder de importeurs. Vanwege deze situatie zijn de prijzen ook constant laag. Dirk Schulz van SFI Hamburg GmbH, een van de grootste importeurs voor peren uit Argentinië: "De Europese perenmarkt wordt vernietigd!"

Problemen op de perenmarkt
In Duitsland wordt de markt momenteel vooral gedomineerd door Italiaanse peren, zo blijkt uit een BLE-rapport. De Italiaanse peren worden aangevuld met peren uit Duitsland, België en Nederland. De huidige lage vraag naar peren op de gehele Europese markt leidt tot lage en stagnerende prijzen. Dirk Schulz: "Voor een importeur is het op dit moment zeer moeilijk om dit te verkopen. Met de huidige prijzen is er geen importeur, die in staat is aan Europa te kunnen leveren. "

Argentinië wil uitvoerrechten beperken
SFI is actief over de hele wereld met zijn twee vestigingen in Hamburg en Rotterdam. Ze houden zich bezig met de import van groenten en fruit, maar ze geven ook advies over nieuwe trends en duurzame productie. Schulz krijgt zijn peren voornamelijk uit Argentinië. Op dit moment is er een discussie over de vermindering van de uitvoerrechten in Argentinië. Met de maatregelen kunnen Argentijnse telers worden geholpen. 

Kwaliteit beter dan de prijs
Schulz is zeker over de kwaliteit: "Vooral in maart, april, mei is de kwaliteit van de overzeese producten beter dan de kwaliteit van de Europese. De Europese producten zijn op dit moment alleen beschikbaar uit koelcellen." Volgens hem is de kwaliteit van de peren veel beter dan de prijs. Conférence en Doyenne de Comice zijn op dit moment de meest favoriete perenrassen op de Europese markt: "Er wordt slechts 40 cent betaald voor peren, die 70 cent waard zouden moeten zijn. Voor Schulz is de achteruitgang op de Europese markt het gevolg van de Russische crisis, de overproductie en het tekort aan vraag naar peren. 

SFI Hamburg Fruchthandels GmbH
Carl-Petersen Strasse 76
20535 Hamburg, Germany
Telefon: +49 (0)40 303 98 88