Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Groothandelsmarkt Saint Charles spil in import Spanje en Marokko

Saint Charles International, één van de grootste groothandelsmarkten voor de afzet van versproducten in Frankrijk, zal dit jaar uniforme kwaliteitsnormen vastleggen. Deze richtlijnen zullen gelden voor alle gevestigde bedrijven, zowel de kleine als de grote. 



"We blijven ons aanpassen om te zien hoe we de posities van onze leden kunnen verbeteren ", zegt Anne Florin. "Een van onze uitdagingen voor 2015 is om ervoor te zorgen dat iedereen dezelfde kwaliteitsnormen heeft. Dat is de volgende stap met Démarche Qualité Saint Charles. De richtlijnen zijn al enige tijd in werking en het biedt een extra voordeel aan onze leden", zegt Florin.

"We hebben vertegenwoordigers in Brussel die zich voor ons inzetten, maar ook voor andere grote organisaties die iets te maken hebben met de groenten- en fruitsector," zei ze. Zij hebben ook een groep opgericht die bekend staat als Saint Charles Export. Deze groep bestaat uit publieke en private partners die samen met experts in internationale handel en logistiek de belangen van buitenlandse supermarkten behartigen. Door hun inspanningen zijn de exportcijfers met 77% omhoog gegaan in de afgelopen zeven jaar.

De nabijheid van Spanje, het land van waaruit 60 procent van hun goederen wordt geïmporteerd, is ook een zegen. "We kunnen de producten makkelijk ontvangen via wegtransport," legde Florin. "De haven ligt op slechts 20 minuten van ons, dus ook via zee kunnen we goederen ontvangen." Dit vergemakkelijkt onze jaaromzet van 1,5 mln ton die een waarde vertegenwoordigen van ongeveer 1,6 miljard euro. De meerderheid van deze producten komen uit Spanje en Marokko (met 23 procent de 2de grootste exportland).



Hoewel de op Saint Charles gevestigde handelaren concurrenten van elkaar zijn, wordt er samengewerkt aan kwesties die iedereen ten goede komen. Bijvoorbeeld zorgen of de jongere generaties genoeg agf consumeren, kunnen worden aangepakt als een groep.

"Wij zijn de grootste Franse importeur van Marokkaanse tomaten," zei Florin. "De bedrijven zijn concurrenten van elkaar, maar ze zijn verzameld in een syndicaat. Als er vragen of problemen zijn over contracten of nieuwe regelgeving, wordt dit samen besproken. "




Geschiedenis van Saint Charles International
Het centrum is opgericht door Paul Marquillanes om de import van de Spaanse citrus te bevorderen, nog voordat Spanje deel uitmaakte van de Europese Unie. Het platform groeide met de komst van nieuwe importeurs, exporteurs en logistieke bedrijven. In 1998 werden ze officieel erkend en kregen ze een Europese status. Het was het eerste en enige particuliere centrum die deze status kreeg. Saint Charles kreeg overheidssubsidies die werden gebruikt om koelsystemen te installeren in de magazijnen. Zo konden er meer producten bewaren, zoals aardbeien en perziken. 
 
Vandaag de dag gaat het voor de helft om fruit en citrus en voor de andere helft om groenten. De belangrijkste handelspartners zijn Spanje met ongeveer 941.000 ton en Marokko met ongeveer 363.000 ton.

Voor meer informatie kunt u terecht op: www.saintcharlesinternational.fr

Fruit Logistica
Saint Charles Export is op de Fruit Logistica Berlin in Hall 22 stand B12 met de volgende bedrijven : LEGROS BIO – ALMA TRANSITAIRES –DELISOL – DORLEANE – FESTIVAL –TRANSPORTS JH MESGUEN – MARQUILLANES – JMF PARTENARIAT – VIGNALI TRASPORTI – CAUSTIER by STC – LACOUR – REGAL'IN EUROPE – FRESH FORWARD LOGISTIQUE
Publicatiedatum: