Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Protesten tegen import Nederland

Honduras: Nieuwe regels uienimport

The Onion Import Licensing Regime controleert de import van buitenlandse uien om te voorkomen dat dit invloed heeft op de nationale afzet. Op dinsdag 13 januari heeft het ministerie van Economische Ontwikkeling (SDE) meegedeeld aan uienproducenten en -exporteurs dat het de import van de groente zal reguleren. Er wordt daarbij rekening gehouden met de nationale oogst, zodat er geen problemen komen op de binnenlandse markt.

De ministeriƫle overeenkomst werd ondertekend door het hoofd van van het ministerie van Economische Ontwikkeling, Alden Rivera Montes. Het werd bijgewoond door de staatssecretaris van Buitenlandse Handel, Melvin Redondo en vertegenwoordigers van de productiesector en importeurs.

De producenten werden vertegenwoordigd door de directeur van de Hondurese Federatie van Producenten van Groenten en Fruit (Fehproh), Nancy Lara, en Jorge Galo, voorzitter van de federatie van uienimporteurs.

"Deze maatregel bekrachtigt het beleid van de president en bevordert de productieve sector en het concurrentievermogen" melden de autoriteiten in een verklaring.

Vorige week gingen uienproducenten uit El ParaĆ­so in de buurt van El Zamorano protesteren tegen de uienimport uit Nederland.

De telers eisten een grotere betrokkenheid van de overheid, want door de import worden er enorme verliezen gemaakt.

Bron: latribuna.hn
Publicatiedatum: