Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spanje: hagel beschadigt infrastructuur, € 15 mln schade

Er is intussen meer bekend over de schade veroorzaakt door de storm en hagel op maandag 19 januari in het hart van San Agustin, El Ejido. De eerste raming wijst op schade aan de AGF-infrastructuur ten bedrage van 15 miljoen euro. De schade aan de productie moet nog worden geschat. Afgelopen maandag werd ongeveer 460 hectare kassen en 40 kilometer aan toegangswegen vernietigd.



"Naar schatting 400 families zijn getroffen. 50% van het areaal is verzekerd voor schade aan de infrastructuur, maar de productie is een ander verhaal," zegt Roque García, secretaris van UPA Almería. Een technisch bureau in San Agustín is druk met de verwerking van alle schaderapporten van de OCA. Vergoedingen aan verzekerde bedrijven worden zo spoedig mogelijk verleend. Cajamar Caja Rural regelt voordelige leningen aan telers om de schade te herstellen.


Bron: Almeria360
Publicatiedatum: