Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Frankrijk: Minder import door grote Europese appeloogst

Grote appeloogsten overal in Europa kunnen de import van appelen uit het zuidelijk halfrond beperken. "Overal in Europa ligt de opslag vol met appelen, vooral in Italië en in het oosten van Europa", zegt David Socheleau van Le Vergers de La Blottiere / Apple-Bird. Zijn bedrijf importeert appelen vanuit Chili, Peru en Argentinië voor verkopers in Frankrijk en de rest van Europa. David gelooft dat verkopers nog wel geïnteresseerd zijn in populaire appelrassen zoals Gala, maar misschien minder enthousiast zullen zijn over meer algemene rassen.




"Ik verwacht dat een deel van de appelen, die nu in de opslag liggen, later zal worden verkocht dan in eerdere jaren. Dit zou de prijs van onze appelen kunnen drukken". In totaal verwacht David dat de import van Chileense appelen 10 tot 20% lager zal liggen dan in afgelopen jaren. Hij verwacht dat de concurrentie van Zuid-Afrikaanse appeltelers dit jaar minder zal zijn doordat de Zuid-Afrikaanse markt zich meer op Azië aan het richten is. Door de devaluatie van de roebel is de Russische markt geen aantrekkelijk alternatief voor David.

Voor meer informatie:
David Socheleau
david.socheleau@vergers-blottiere.com
www.apple-bird.com
Publicatiedatum: