Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

India: lokale granaatappelmarkt sterk

Een sterke binnenlandse granaatappelmarkt heeft Indiase telers ervan overtuigd de lokale markt te verkiezen boven de export. Deze keuze wordt versterkt door de dalende waarde van de Roebel en de strenge handelseisen die de EU stelt. "Vorig jaar werd er meer dan 1.500 ton granaatappelen geëxporteerd van India naar Rusland en de Europese Unie. Dit jaar verwacht ik een sterke daling, vooral doordat Rusland minder afneemt. Daarbij zijn de prijzen op de lokale markt momenteel hoog. Hierdoor denk ik, dat meer telers ervoor zullen kiezen hun producten in India te verkopen in plaats van ze naar Europa te exporteren", zegt Kaushal Khakhar van Kay Bee Exports.


 
"Momenteel ligt de prijs van een kilo granaatappelen tussen de €1,80 en €2,20". Normaliter exporteert Kay Bee veel naar de Rusland, maar momenteel is deze markt veel minder belangrijk. De Europese markt wordt door sommige telers vermeden wegens de onrealistisch strenge kwaliteitseisen die de EU stelt.
 
 
"De meeste van onze klanten prefereren de Wonderful granaatappel. Dit ras is echter niet het meest populaire ras in India. Dat is de Bhagwa. Een aantal telers beginnen ervan overtuigd te raken dat het niet meer loont om de Wonderful te cultiveren doordat de exportmogelijkheden steeds kleiner worden. Daarbij is de relatieve hoeveelheid van eetbare zaden veel hoger in de Bhagwa dan in andere rassen".

 
Kay Bee Exports raamt dat de oogst dit jaar 500 ton granaatappelen zal opleveren. Onlangs heeft het bedrijf ook een fabriek geopend, die de pitten van de granaatappels kan scheiden en zo direct verkocht kunnen worden.

Voor meer informatie:
Kaushal Khakhar
Kay Bee Exports
Tel: +91 22 41578900
Mob: + 91 9870405667
Fax: +91 22 25376610
info@kaybeeexports.com
 
 
 
 
 

 
Publicatiedatum: