De afgelopen tien jaar is de vraag naar kruiden continu gegroeid, vanwege de populariteit van koken onder de jongere generaties. "Jonge mensen koken graag met kruiden," zegt Benner. "Terwijl oudere generaties niet zo avontuurlijk zijn, vinden jongere generaties het heerlijk om te experimenteren met kruiden."
Grote bedrijven importeren kruiden, maar Benner heeft het marktvoordeel dat ze haar producten zelf teelt. "Mijn man en ik hebben twaalf jaar geleden een bestaand kruidenbedrijf overgenomen. Al na een jaar hadden we het volume enorm uitgebreid."
Heritage Line Herbs is gecertificeerd biologisch, wat handig is voor de verkoop in grotere steden in Canada. "We telen kwaliteit, geen kwantiteit," zegt Benner. Op dit moment worden de kruiden verkocht in potten, maar in de nabije toekomst zullen die waarschijnlijk worden vervangen door biologisch afbreekbare zakken, die transport goedkoper maken en beter zijn voor het milieu.
Afgezien van een aantal planten, die vanwege het seizoen van 2013 moesten worden verplant, was 2014 een geweldig jaar voor kruiden. "We willen echter niet uitbreiden, vanwege het gebrek aan vaardige arbeiderskrachten, die ons team kunnen versterken." Heritage Line Herbs is afhankelijk van tieners uit de buurt die opgroeien op omliggende boerderijen, omdat werknemers die niet aan dit werk gewend zijn de werkdruk niet aan kunnen.
Hoewel verse kruiden online besteld kunnen worden, worden alleen gedroogde kruiden via de groothandel verscheept. "Onze kruiden zijn natuurlijk, dus ook als ze gedroogd zijn, behouden ze hun kleur," zegt Benner. "We malen ze niet, maar bieden grotere stukken aan, zodat de smaak voor consumenten behouden blijft en ze zelf hun formaat en hoeveelheid kunnen kiezen."
Voor meer informatie:
http://www.heritagelineherbs.com/