Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
voorheen alleen Red en Golden Delicious

China accepteert alle appelrassen uit VS

Voor het eerst mogen alle appelvariëteiten uit de VS naar China worden geëxporteerd. Dat heeft het Amerikaanse landbouwministerie maandag meegedeeld. Eerder was de Chinese markt alleen toegankelijk voor Red en Golden Delicious. Voor het eerst mogen alle appelvariëteiten uit de VS naar China worden geëxporteerd. Dat heeft het Amerikaanse landbouwministerie maandag meegedeeld. De New York Apple Association noemt het uitbreiden van de markten belangrijk voor de appelbusiness van de Verenigde Staten.

China staat sinds 1994 Red en Golden Delicious uit de VS toe, maar stopte in 2012 met de import vanwege een schimmel. Vorig jaar oktober werd de markt opnieuw geopend. De opening van de Chinese markt voor alle rassen is in de VS dit seizoen extra welkom, vanwege de recordoogst, de Russische importboycot en de wereldwijde gevolgen van de wisselkoersen.

Volgens het ministerie kan de export van verse appelen door de opening van de Chinese markt in twee jaar met zo'n 10% groeien. "Red en Golden Delicious zijn gezamenlijk goed voor minder dan 40% van het totale volume. De markttoegang voor de andere rassen stelt ons in staat om de Chinese consument te voorzien van een grotere diversiteit hoogwaardige appelen uit Washington."

In het seizoen 2010/11 importeerde China meer dan 3 miljoen dozen Red en Golden Delicious met een waarde van 55 miljoen dollar. Hiermee was China de vierde exportmarkt. Intussen lijkt de Verenigde Staten ook de deur voor de Chinese Fuji-appelen te openen, wat een langgekoesterde wens is van de Chinezen. China produceert zelf 1,9 miljard dozen appelen per jaar, hoofdzakelijk Fuji's.

Publicatiedatum: