Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Veerle van der Sypt, Fresh Trade Belgium:

"Belgische hardfruitexporteurs pikken draad met India weer op"

Tholen - Vanaf 2011 exporteren Belgische veilingen en exporteurs al appelen naar India. Het zijn tot nu toe geen grote volumes geweest, maar de verwachting is dat dit de komende jaren wel toe kan nemen. Veerle van der Sypt van Fresh Trade Belgium geeft aan dat de export naar dit land ook een tijdje stil heeft gelegen. "Nu met de Ruslandboycot en de zoektocht naar nieuwe markten is de draad weer opgepikt en blijkt er effectief interesse in India, vooral voor de meer roodgekleurde appelen. Ook peren mogen naar India, maar andere AGF-producten zijn daar niet toegestaan."

Fresh Produce India

Ze geeft aan dat de Conférence-peer in India nog een vrij nieuw product is. "Het zal nog inspanning vragen om de afzet daar uit te bouwen. Van 23 t/m 25 april is er een beurs in Mumbai, Fresh Produce India. Dit jaar organiseert VLAM er geen gemeenschappelijke actie, maar er gaan zeker exporteurs naar toe. Marc Evrard van BFV zal dit jaar spreken op de beurs en een presentatie geven omtrent Conférence."

Grote concurrent

Veerle vertelt dat de export in het najaar van 2014 al op gang kwam, maar daarna weer terugliep. "Nu na nieuwjaar blijkt de export effectief weer goed aan te zwengelen." Ook de Verenigde Staten leveren hardfruit aan India. "Dat is voor ons een grote concurrent want het seizoen van de VS is te vergelijken met het Belgische. Met de maatregelen van de Europese Centrale Bank en de gunstige koers van de Euro tegenover de Dollar (voor export) denk ik wel dat er een extra positief effect kan komen op onze concurrentiepositie in India." India heeft zelf ook eigen oogst. "Deze is normaliter geruimd tegen januari/begin februari. Nieuw-Zeeland komt dan eind maart op de markt. In die tussenperiode zien we zeker nog een groeimarge voor onze export. Voor exacte exportcijfers is het momenteel helaas nog te vroeg", besluit ze.

Voor meer informatie:
Veerle van der Sypt
Fresh Trade Belgium
Sint-Annaplein 3
9290 Berlare
T +32 (0)9 339 12 52
F +32 (0)9 339 12 51
E freshtradebelgium@fvphouse.be
W www.freshtradebelgium.be