Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

in maart en april weinig aanbod op de markt

Marokko springt in gat blauwe bessen

Met behulp van de Australische blauwe bes, ontwikkeld voor aanplant in Marokko, hoopt de African Blue dat het gat in de productie van Chileense en Spaanse telers opgevuld kan worden door Marokkaanse telers. Het ras biedt de telers een lucratieve mogelijkheid in het Europese exportseizoen. 

 
"De Marokkaanse productie van blauwe bessen is goed gepositioneerd en kan fruit aanbieden tijdens een uniek venster," stelt Jean Cesar LEOSTIC, supply chain manager van African Blue. "Chili eindigt zijn seizoen in februari en het volgende land dat blauwe bessen kan leveren, is Spanje, dat rond half april begint." Van 15 februari tot 15 april is er geen enkel ander land dat tijdens deze periode 'Kirra' blauwe bessen kan aanbieden. Deze blauwe bessen zijn exclusief verkrijgbaar bij African Blue. Ze hebben een uitstekende grootte, kleur, brixgehalte en textuur, waardoor ze een aantrekkelijke optie voor de consument zijn. De kwaliteit van de bessen is een gevolg van de interactie van de besseninstallatie (van Costa Exchange) met de Marokkaanse bodem en klimaat. De vraag naar blauwe bessen is buiten Marokko fors toegenomen.
 
"De vraag is zeer hoog en zal blijven groeien naarmate meer consumenten zich bewust worden van de gezonde voordelen van blauwe bessen," zei Jean Cesar. "African Blue zal dit seizoen 3000 ton bessen produceren, wat naar verwachting oploopt tot 7.000 ton in 2017."
 
Voor meer informatie:
Jean César LEOSTIC
Supply Chain Manager
Tél : +212 6 66 11 48 21
Email : jean@african-blue.com
Skype : jeanafricanblue
www.african-blue.com
 
Author: Yzza Ibrahim

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:

Reacties:


Vol met pesticiden!!!
Geurts , SITTARD - 2018/05/24 08:25:53.000


wordt gezegd dat bosbessen erg gezond zijn, maakt het dan niet uit uit wat voor land het komt ivm gif spuiten
M., Coevorden - 2018/05/14 13:08:00.000


Tja... Ik heb liever 1 bestrijdingmiddel (of moet ik tegenwoordig gewasbeschermingsmiddel schrijven?) meer in mijn blauwe bessen dan een bes vol met larven... Ook de Nederlandse teler ontkomt er straks niet aan om voor het grote probleem wat wij kennen in Nederland (lees de Suzuki vlieg) nog meer (!!!) bestrijdingsmiddelen te gebruiken om deze vervelende fruitvlieg uit te schakelen. Affirm emamectine blijkt het beste te werken tegen de Suzuki maar mag niet gebruikt worden omdat het te giftig is. Spinosad Tracer lijkt ook wel aardig te werken maar werkt beduidend minder, en het middel blijft ook niet echt zitten na een regenbui bijvoorbeeld.

De Suzuki vlieg wordt met jaar meer en meer, zeker ook omdat ons Nederlands klimaat aan het veranderen is. De afgelopen weken waren uitzonderlijk warm maar ook met extreme regendagen erbij... Oftewel het ultieme broednest voor complete Suzuki koloniën. En laat nu net het Nederlandse blauwe bessen seizoen voor de deur staan!

Voor mij persoonlijk prefereer ik één stofje meer op mijn blauwe bessen dan een bes met misschien larven erin. Niet dat als je de larven eet er ziek van wordt, maar het idee alleen al maakt mij misselijk.
van de Roet, Breda - 2018/05/24 18:00:31.000© AGF.nl 2018