Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
in maart en april weinig aanbod op de markt

Marokko springt in gat blauwe bessen

Met behulp van de Australische blauwe bes, ontwikkeld voor aanplant in Marokko, hoopt de African Blue dat het gat in de productie van Chileense en Spaanse telers opgevuld kan worden door Marokkaanse telers. Het ras biedt de telers een lucratieve mogelijkheid in het Europese exportseizoen. 

 
"De Marokkaanse productie van blauwe bessen is goed gepositioneerd en kan fruit aanbieden tijdens een uniek venster," stelt Jean Cesar LEOSTIC, supply chain manager van African Blue. "Chili eindigt zijn seizoen in februari en het volgende land dat blauwe bessen kan leveren, is Spanje, dat rond half april begint." Van 15 februari tot 15 april is er geen enkel ander land dat tijdens deze periode 'Kirra' blauwe bessen kan aanbieden. Deze blauwe bessen zijn exclusief verkrijgbaar bij African Blue. Ze hebben een uitstekende grootte, kleur, brixgehalte en textuur, waardoor ze een aantrekkelijke optie voor de consument zijn. De kwaliteit van de bessen is een gevolg van de interactie van de besseninstallatie (van Costa Exchange) met de Marokkaanse bodem en klimaat. De vraag naar blauwe bessen is buiten Marokko fors toegenomen.
 
"De vraag is zeer hoog en zal blijven groeien naarmate meer consumenten zich bewust worden van de gezonde voordelen van blauwe bessen," zei Jean Cesar. "African Blue zal dit seizoen 3000 ton bessen produceren, wat naar verwachting oploopt tot 7.000 ton in 2017."
 
Voor meer informatie:
Jean César LEOSTIC
Supply Chain Manager
Tél : +212 6 66 11 48 21
Email : jean@african-blue.com
Skype : jeanafricanblue
www.african-blue.com
 
Author: Yzza Ibrahim
Publicatiedatum: