Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Prijzen limes stijgen in de komende drie maanden

De vraag naar limes en de prijzen stijgen nog voor het einde van januari en begin februari. "Dit is te verwachten," aldus Raul Millan, executive vicepresident van Vision Import Group. "Normaal gesproken is de vraag in de Verenigde Staten laag voor de eerste twee weken van januari." 

De vakantie en het koudere weer in staten, waar normaliter veel limes geconsumeerd worden, veroorzaakte de lagere vraag tijdens het begin van januari. Prijzen nemen gestaag toe in januari, februari en maart. "Historisch gezien zijn de prijzen het hoogst tijdens deze maanden," verklaart Millan, "in het algemeen brengen de wintermaanden de laagste opbrengst op in Mexico."


Vorig jaar waren de prijzen in de derde week van januari bijna identiek aan de huidige prijs van limes. Vorig jaar verbraken de prijzen alle records. "We krijgen hogere prijzen te zien in februari en maart van dit jaar, maar de recordprijzen aan het einde van februari 2014 maken we niet mee," stelt Millan.

Vision Import Group heeft vestigingen in New Jersey, Florida en Texas en een partnerbedrijf Vision Produce in Los Angeles. In elke staat van de VS zijn hun limes verkrijgbaar. 85% tot 90% van de limes worden geïmporteerd uit de Mexicaanse staten van Veracruz, Tabasco, Michoacán, en Oaxaca. De resterende 10-15% van de limes is geïmporteerd uit Guatemala, El Salvador, Honduras en Colombia.

Als gevolg van extreem hoge prijzen van afgelopen winter hebben veel telers limesboomgaarden aangeplant of ongebruikte velden gekocht in de hoop op een mogelijke herhaling. "Het is mijn mening dat, tenzij we niet te maken krijgen met hele slechte weersomstandigheden in de groeiende regio's, de prijzen van vorig jaar niet worden gerealiseerd in de nabije toekomst", aldus Millan.

Limes krijgen de voorkeur van veel telers, omdat het gewas 52 weken van het jaar kan worden verkocht. In de Mexicaanse staten is het volume dan ook toegenomen. Meer areaal is ook gemeld in Guatemala, El Salvador, Honduras en Colombia.


In de Verenigde Staten en Europa groeit ieder jaar de omzet. "Deze stijging is vooral te danken aan de toename van de Latijns-Amerikaanse gemeenschappen aan beide continenten", zegt Millan, "ook meer mensen ontdekken de toegevoegde waarde van limes in de keuken." 

Huanglongbing (HLB of Greening disease) is de huidige bedreiging voor limes. De meeste staten in Mexico zijn bekend met de ziekte. "Er wordt hard gewerkt om HLB te beheersen", zegt Millan, "telers planten resistente bomen op de ziekte tegen te gaan."

Voor meer informatie:
Raul Millan
Executive Vice President
Vision Import Group LLC.
Tel: +1 201-968-1190
Fax: 201-968-1192
info@visionimportgroup.com
http://www.visionimportgroup.com/

Publicatiedatum: