Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Esther van der Hoorn, Carsol Europe:

"Vraag naar Chileense blauwe bessen tot dusver groter dan vorig jaar"

Tholen - Horacio Ozer Ami en Esther van der Hoorn vertegenwoordigen in Nederland het Europese verkoopkantoor van het Chileense productiebedrijf van blauwe bessen Carsol Fruit. Dit seizoen is volgens Esther tot dusver erg goed verlopen. "Tot december is er sowieso een goede vraag geweest. Januari begint traditioneel wat rustiger, maar momenteel is de vraag in vergelijking met vorig jaar erg sterk. Er zijn veel supermarktacties geweest en ook voor februari -wanneer er redelijk wat volume wordt verwacht - staan er veel acties gepland, dus de markt is goed in balans."



Momenteel domineren de Chileense blauwe bessen de markt. "Er komt een vrij klein volume uit Peru en Marokko is voorzichtig begonnen. Zij zijn wat vroeger dan vorig jaar", weet Esther. Volgens de sales manager is Europa een belangrijke markt voor de Chileense blauwe bessen. "Van het totale volume gaat nog altijd het meeste naar de Verenigde Staten. Je ziet het volume naar Europa iets toenemen, maar ik zou niet raar opkijken als blijkt dat dat door de lage dollarkoers deze exportverhoudingen wat zullen veranderen en dat er minder naar Europa wordt gestuurd."



De aanplant van blauwe bessen in Chili groei nog steeds, maar niet in die mate als een aantal jaar geleden. Wel zorgen de aanplanten van de afgelopen jaren nog steeds voor een volumestijging", vertelt Esther. Ze geeft aan dat de kwaliteit van de Chileense blauwe bessen dit seizoen prima is. "Het uiterlijk en de smaak van de bessen is goed, maar tijdens het groeiseizoen heeft het veel geregend, wat bij sommige variëteiten problemen kan geven. Ons voordeel is dat wij voor 100% onze eigen productie verkopen. Dat zorgt toch voor een grotere continuïteit in de kwaliteit dan wanneer er wordt ingekocht bij meerdere farms."



"Doordat we onze eigen productie verkopen, weten we vooraf per variëteit goed welke aanvoer we kunnen verwachten en kunnen we de kwaliteit goed inschatten. Hierdoor kunnen we gedetailleerde informatie aan onze klanten leveren en beter kunnen plannen", vertelt Esther. "Daarnaast zijn de lijnen kort en zorgen wij dat de programma's strak door blijven lopen. Wij verpakken in Chili en in Nederland, geheel naar de wens van de klant. "We zijn vooral aanwezig in Scandinavië, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, maar verkopen in heel Europa en de mensen weten ons steeds beter te vinden."



Carsol Europe is standhouder op de Fruit Logistica: hal 23, stand F-09

Voor meer informatie:
Esther van der Hoorn
Carsol Europe
Tel: 010-7630599
www.carsolfruit.cl