Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).
Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
Goede oogst van bosuien
De bosui of grove bieslook is in China en Japan een belangrijkere groente dan de ui. In Japan zijn rassen gekweekt, die door hun lange schacht sterk op prei lijken. De juiste rassen doen het goed in zowel warme als koele klimaten.
Dat is de reden waarom deze groente het hele jaar door wordt geteeld in het Italiaanse Rovigo. Na de oogst worden ze over het algemeen gewassen en verpakt in plastic kratten.
De versmarkt van Lusia verkoopt ongeveer 2.000 uien per jaar en de producten worden steeds populairder. Verschillende bedrijven in het gebied hebben zich gespecialiseerd in dit type productie, aangemoedigd door goede rendementen en opbrengsten.
Afgezien van maart en april 2014, toen de prijzen lager waren dan 40 cent / kg, schommelen de verkoopprijzen tussen de 50 en 80 cent / kg. Het product zit daarmee sterk in de lift en de teelt zal naar verwachting toenemen.