Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Jordanië: Export landbouwproducten zal stijgen

Er wordt 2.100 ton aan tuinbouwproducten per dag geëxporteerd uit Jordanië. De helft daarvan zijn tomaten. Dit hebben regeringsfunctionarissen dinsdag gezegd. In een verklaring aan The Jordan Times liet minister van Landbouw Akef Zu'bi weten dat de agrarische export en productie weer is toegenomen na een periode van stabilisatie.

De tomaten maakten voor 56 procent deel uit van de geëxporteerde producten dit jaar. Dit meldt de woordvoerder het ministerie van landbouw Nimer Haddadin. Hij merkte op dat de Syrische markt de belangrijkste importeur van lokale landbouwproducten is. 

Haddadin: "Zevenenveertig procent van de geëxporteerde groenten en fruit dit jaar jaar werd ingevoerd door Syrië. Op de tweede plaats staan de Golfstaten met 33 procent, gevolgd door een aantal Europese landen, die 13 procent importeerden. Irak importeerde 7 procent."

Hij zei ook dat de opbrengst van de uitvoer naar verwachting zal toenemen in 2015 tot een miljoen ton. De Jordaanse groenten- en fruitexport steeg vorig jaar met 12 procent ten opzichte van 2013 volgens de officiële cijfers. Het land exporteerde 888.000 ton aan landbouwproducten in 2014, terwijl dat in 2014 nog 790.000 ton. 85 procent van de agrarische export waren groenten, waarvan 50 procent tomaten. De agrarische export heeft in 2014 550 miljoen Jordaanse dollar (€ 688 miljoen) gegenereerd.
Publicatiedatum: