Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Midden-Oosten grootste markt Indiase granaatappelen

Het Indische granaatappelseizoen loopt al sinds eind december. Een paar weken geleden viel er zware regen en hagel. Dit heeft niet alleen invloed gehad op de productie van druiven, maar ook op de granaatappel in een aantal regio's. Volgens Kalpesh Khivasara, manager van INI Farms, zal de geëxporteerde hoeveelheid dit jaar dalen met ongeveer 10-15%. "De stormen buiten het seizoen hebben invloed op de kwaliteit van de schil van de granaatappelen. Deze kunnen niet worden verscheept naar Europa."



INI Farms exporteert naar het Midden-Oosten, Zuidoost-Azië en Europa. Het bedrijf levert zowel granaatappelzaadjes als hele vruchten.

Khivasara zei dat de verkoop in het Midden-Oosten goed gaat, aangezien er daar geen andere granaatappelen zijn. Ook in Zuidoost-Azië zijn de resultaten goed. Er wordt op dit moment evenveel verkocht in het Midden-Oosten als in Europa, maar we verwachten dat die markt in de komende jaren zal worden ingehaald. "

De EU-prijzen zijn ongeveer 10-12% lager dan vorig jaar. Dit komt volgens Khivasara vooral door de waarde van de munt. "De prijzen moeten snel toenemen wanneer de laatste Israëlische granaatappelen verkocht zijn, omdat de Indiase granaatappelen dan de enige op de markt zijn."

INI Farms heeft in het verleden aan Rusland geleverd, maar door de slechte staat van de roebel is er dit jaar nog niks verzonden aan dit land. De leveringen aan Europa stoppen in april, wanneer de Chileense en Peruaanse granaatappelen op de markt komen. Doordat INI Farms over eigen boomgaarden beschikt, kunnen ze het hele jaar door leveren aan verschillende landen. 

De sterke focus op kwaliteit heeft geresulteerd in langdurige klanten op diverse markten. INI Farms is GlobalGap gecertificeerd. Het is ook een SEDEX lid sinds 2015.
INI Farms is aanwezig op de Fruit Logistica 2015 in Berlijn. Hun standnummer is Booth 1, C-04, Hal B, City Cube.

Voor meer informatie:
Kalpesh Khivasara
InI Farms Private Limited
Tel: +91 22 42600700
Email: kalpesh.khivasara@inifarms.com
www.inifarms.com

Publicatiedatum: