Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Meloen speerpunt Enza Zaden op Fruit Logistica

Meloen is dit jaar een van de speerpunten op de Enza Zaden stand tijdens de Fruit Logistica in Berlijn. Meloen is een wereldwijd product, maar vanwege klimatologische verschillen kan dit product niet overal geteeld worden. Meloenen worden dus veelal geïmporteerd. Carmen Ampt, Junior Portfolio Manager bij Enza Zaden: "Hoe groter de afstand tussen de producent en de consument, hoe langer de houdbaarheid van de vruchten moet zijn. Maar de houdbaarheid van de meloen is direct gerelateerd aan de smaak."


Karameza

Enza Zaden heeft nu een nieuwe reeks Fully Netted Cantaloupe meloenen ontwikkeld, die een lange houdbaarheid en goede smaak hebben. Ampt: "Deze rassen zijn geselecteerd in Honduras, maar ze groeien ook zeer goed in vele andere plaatsen. Dat maakt deze rassen zo uniek." Karameza en Kazanova zijn twee voorbeelden van de nieuwe Fully Netted Cantaloupe rassen, die deze bijzondere kwaliteiten hebben. "De houdbaarheid van deze rassen is uitstekend, net als de smaak. En dat is precies wat de keten zoekt. Consumenten willen het hele jaar door kunnen beschikken over smakelijke meloenen, waar ook ter wereld. Met deze rassen zijn we in staat om hen dat te geven."

Naast smaak en houdbaarheid is consistentie ook belangrijk in meloenen. Het is voor de eindgebruiker van belang dat een meloen er op elk moment hetzelfde uitziet en hetzelfde smaakt. De stevigheid en brixwaardes van de nieuwe rassen zijn bij aankomst in Europa getest en de stabiliteit van Karameza viel direct op. Dit maakt Karameza een betrouwbare variëteit voor zowel de teler en de handelaar als de eindconsument.


Kazanova

Cantaloupe Sutured
Naast de Fully Netted Cantaloupe houdt Enza Zaden zich onder andere bezig met de ontwikkeling van de Cantaloupe Sutured meloenen. Dit type wordt gekenmerkt door zijn strepen op de huid. Cantaloupe Sutured heeft over het algemeen een lagere opbrengst in vergelijking met de Fully Netted Cantaloupe. Vervoer is bij dit type een aandachtspunt, omdat de 'strepen' op de huid niet bedekt zijn met een net en daardoor gevoeliger zijn voor kneuzingen. Consumenten zijn over het algemeen meer gecharmeerd van het uiterlijk van deze meloen dan van een Fully Netted Cantaloupe. De smaak en brix van de Cantaloupe Sutured zijn superieur.

Enza Zaden op de Fruit Logistica Berlijn
Enza Zaden is aanwezig op de Fruit Logistica in hal 1.2, stand C-06. Maarten van den Heuvel, Marketing Manager: "Op onze stand presenteren we naast een breed scala van groenterassen ook onze merken en concepten. Onze chef-kok René zal zorgen voor gezonde en lekkere hapjes, bereid met Enza Zaden producten. Een onvergetelijke sensatie voor uw smaakpapillen."
Publicatiedatum: