Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

BakkerBio winnaar Ekoland Innovatieprijs 2015

Tholen - BakkerBio is uitgeroepen tot winnaar van de Ekoland Innovatieprijs biologische landbouw 2015. De uitreiking vond woensdagavond 21 januari plaats op het Foodplein van de Bio-beurs. Wridzer en Jan Willem Bakker van BakkerBio ontvingen een geldprijs van 1500 euro en een koperen spade van de firma Kopersporen. De tweede prijs was voor Veld & Beek en de derde prijs ging naar Boomgaard Ter Linde. Jurylid Maria van Boxtel roemde de drie genomineerden vanwege het feit dat ze allemaal niet bang zijn om om zich heen te kijken en zo op innovatieve ideeën komen.


De trotse winnaars: Jan Willem en Wridzer Bakker.

BakkerBio teelt in Munnekezijl diverse biogewassen, zoals bloemkool, aardappelen, knolselderij en granen. De juryleden motiveren de uitslag in een persbericht als volgt:

BakkerBio stelt de bodem centraal. Door innovaties in bodembewerking, zoals niet ploegen of spitten plus beddenteelt met vaste rijpaden, blijft de natuurlijke gelaagdheid van de bodem in stand. Met hun aanpak is de familie Bakker een voorbeeld voor andere telers. Wridzer en Jan Willem Bakker zoeken onvermoeibaar naar innovatieve oplossingen, die passen in hun bedrijf, zelfstandig en in samenwerking met andere ondernemers. BakkerBio zoekt duurzame oplossingen, die passen bij de bodemaanpak op het bedrijf, waarbij de kringloop centraal staat. Eigen innovaties, zoals de schoffelmachine die ook eitjes van de koolvlieg wegblaast, zorgen voor een weerbaar systeem met minder brandstofgebruik en goede rentabiliteit. Deze totaalaanpak heeft de jury doen besluiten om de eerste prijs aan BakkerBio toe te kennen.


Alle finalisten op een rij. Links Tim Moerma, Heleen van Elsacker en Piet Korstanje van Boomgaard Ter Linde. In het midden Jan Wieringa, Marijke Domburg en Geert-Jan van der Burgt van Veld & Beek, rechts Jan Willem en Wridzer Bakker.

De jury van de Ekoland Innovatieprijs biologische landbouw 2015 bestond uit Jan van Beekhuizen, Jan Bokhorst, Maria van Boxtel, Jan Jonkman, Geertje Schlaman en Kees van Veluw. Klik hier voor het volledige juryrapport met ook de motivatie voor de nominatie van Veld & Beek en Boomgaard Ter Linde.