Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Agrico-ras Carolus te proeven tijdens Biobeurs

Op woensdag 21 en donderdag 22 januari jl. nam Agrico deel aan de vernieuwde Biobeurs die plaats vond in het IJsselhallencomplex te Zwolle. Tijdens deze beurs zette Agrico haar biologische aardappelras Carolus in de spotlights.



Onder het thema "Say Choice" toonde Agrico haar bezoekers tijdens de beurs dat zij ook op het gebied van biologische aardappelen de juiste keuze is voor zowel telers als afnemers. Agrico stond tijdens deze Biobeurs stil bij haar nieuwste generatie rassen, waarvan Carolus een goed voorbeeld is. Dit ras heeft in een heel korte tijd al een naam opgebouwd, mede dankzij zijn bijzondere resistentie tegen de hardnekkige en veel voorkomende aardappelziekte phytophthora. Wanneer deze schimmelziekte vat krijgt op het gewas, leidt dit vaak tot wel 50% minder opbrengst. Als voorloper in de biologische sector en grootste producent van biologische aardappelen werkt Agrico met haar kweekbedrijf al jaren aan het ontwikkelen van resistentie in aardappelrassen. Dit heeft de afgelopen jaren een aantal nieuwe veelbelovende zaailingen opgeleverd.



"Het bijzondere van het ras Carolus is dat hij een unieke phytophthora-resistentie combineert met zeer goede consumptiekwaliteiten. Carolus is zeer smaakvol, ziet er aansprekend en herkenbaar uit vanwege zijn rode oogje en is zeer veelzijdig te gebruiken in de keuken. Zo kun je er bijvoorbeeld ook heerlijke frites en chips van maken. Het ras brengt biologische ondernemers goede opbrengsten en bescherming tegen aardappelziekte nummer één."

Bezoekers van de beurs werden op donderdag 22 januari tussen 17.30 en 18.30 uur op het Foodplein getrakteerd op informatie en een proeverij van dit veelbelovende ras.



Commercieel manager Peter Dijk van Agrico blikt tevreden terug op de beurs. "De Biobeurs is voor ons een belangrijke plek om naast onze telers ook andere relaties uit de sector te ontmoeten. Ik ben dan ook blij dat de beurs in deze nieuw vorm is voortgezet. Onze Agrico-stand was druk bezocht en onze Carolus-presentatie en proeverij op het Foodplein werden positief ontvangen. Ook de samenwerking met het Louis Bolk-instituut draagt bij aan de reeds ontstane populariteit van dit veelbelovende ras dat vanaf komend najaar weer in de schappen te vinden is." 
Publicatiedatum: