Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste indrukken van de BRC7

We hebben er even op moeten wachten en er is al veel over gesproken, maar de nieuwe versie van de BRC-food is nu beschikbaar en te downloaden via de website van de BRC-bookshop. BRC7 brengt zoals reeds aangekondigd op basis van de conceptversie een aanzienlijke focus op de nieuwe wetgeving ten aanzien van etikettering en de aandacht voor foodfraude.

Met name op gebied van leveranciersbeheersing (beheersing grondstoffen en het inkoopproces) is er extra aandacht nodig. Hier kunt u het beste zo snel mogelijk mee aan de slag gaan. "Integriteit" is het nieuwe sleutelwoord. Zorg dat je goed weet waar je producten vandaan komen en wie er allemaal in de keten zitten. Houd de ontwikkelingen op gebied van foodfraude in de wereld nauwlettend in de gaten.
Naast de beheersing van de leveranciers is de eis voor traceerbaarheid ook gewijzigd. Dit wordt meer een ketentraceerbaarheid.

Start dus met het informeren en trainen van de inkoopverantwoordelijken over deze thema's! Verbreed de focus van voedselveiligheid naar "kwetsbaarheid". Van HACCP naar VACCP (vulnerability analysis and critical control points). Maak een plan met je VACCP-team voor deze wijzigingen.

Naast deze ontwikkelingen is er ook een trend naar onaangekondigde audits. Overweeg of dit ook voor u van belang is en of u hier klaar voor bent.
Speciaal voor de klanten van Kleemans wordt er op 26/2/2015 een bijeenkomst georganiseerd over de wijzigingen in BRC7 en wat er precies gedaan moet worden om dit goed te gaan regelen in uw bedrijf. Bent u klant en heeft u interesse ? Schrijf u dan z.s.m in.
Bent u geen klant, maar heeft u wel interesse ? Neem dan even contact met ons op.
23/1/2015 Martijn Pulles (martijn.pulles@kleemans.nl), www.kleemans.nl

Publicatiedatum: