Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Peru: Mango-export kan dalen met 50%

Vorig jaar exporteerde Peru ongeveer 6.000 containers mango's naar het buitenland. De uitvoer zal naar verwachting dalen met 30% als gevolg van El Niño en andere weersomstandigheden, die de normale groei van de mango hebben aangetast.
 
"De totale uitvoer tot de tweede week van 2015 was 65% lager dan in dezelfde periode vorig jaar. We verwachten dat de piek van dit seizoen rond week 2 tot week 5 zal plaatsvinden. We hopen dat de situatie zal verbeteren wanneer de statistieken worden gepubliceerd, maar we zullen de 4.000 containers niet bereiken ", zegt Javier Delgado, directeur van de Dominus Company.
 
Dominus is een van de drie grootste exporteurs van mango's in Peru. In het vorige seizoen verscheepte het bedrijf ongeveer 530 containers mango. Ondanks de grote daling van het totale volume, verwacht het bedrijf slechts 10% minder te exporteren dan vorig jaar.


Verpakkingsfaciliteit Dominus' Central, Piura

Deze grote daling in het Peruaanse aanbod heeft ervoor gezorgd dat er slechts een export van 2900 tot 3500 containers wordt geraamd, wat een daling van 50% zou kunnen betekenen.
 
"De Ecuadoraanse campagne is tekortgeschoten. Brazilië heeft geen voorraad meer. Peru stond er alleen voor op de internationale markt, waardoor er zeker een groot tekort aan mango's zal zijn", zegt Javier.

De prijzen zullen naar verwachting toenemen als gevolg van het tekort aan mango's. Daarnaast blijft de vraag naar tropisch fruit hoog door de relatief milde winter in Europa.
 
"We verwachten dat de prijzen dit seizoen 50% hoger zijn dan in 2014. Peru zal kwaliteit moeten blijven leveren om een goed seizoen te hebben", zei Javier.
 
Kent en Keitt
80% van de uitgevoerde mango is van het ras Kent. De resterende 20% is van het ras Keitt, die worden verkocht tegen vergelijkbare prijzen op de Europese markt. Volgens Javier geven Engelsen de voorkeur aan Kent. Nederlanders hebben geen voorkeur zolang de vrucht van hoge kwaliteit is. 

Meer informatie:
Javier Delgado
DÓMINUS

T: +511 4631324
jdelgado@dominus.com.pe
www.dominus.com.pe
Publicatiedatum: