Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Fruit Logistica Hal 8.2, Stand A-18

Sorma Group presenteert 7 varianten op de nieuwe Sormabag verpakking

Tholen - "We presenteren tijdens de komende Fruit Logistica een aantal innoverende verpakkingen", aldus Rita Biserni, marketing verantwoordelijke binnen de Sorma Group. De groep uit Italiƫ is al veertig jaar producent van verpakkingen en verpakkingsmachines. Sorma produceert machines voor de verpakking en Netpack produceert de verpakkingsmaterialen.


Andrea Casali, directeur van de Sorma Group, tijdens de Fruit Logistica 2014, waar de Sormabag verpakking werd gepresenteerd


Tijdens de vorige Fruit Logistica in 2014 presenteerde de groep de Sormabag verpakking: een praktische en aantrekkelijke verpakking. "We waren op zoek naar een nieuwe verpakking die minder zou kosten en welke duurzaam is", hervat Biserni. "Een verpakking welke bestaat uit minder plastic heeft minder impact op het milieu en kost daarom ook minder."

Het resultaat van dit onderzoek was de Sormabag verpakking. "De Sormabag verpakking is een succes, omdat het net van de verpakking lichter is dan andere netverpakkingen". "We gebruiken 35% minder materiaal, zonder de sterkte van de verpakking te verliezen. En de verpakking is 100% recyclebaar. De meeste positieve reacties op de Sormabag verpakking zijn er op het nieuwe handvat. Dit handvat is bedoeld om informatie op te printen, en is bovendien bedoeld als erg handig draagmiddel. De slogan dit jaar is dan ook 'Grab and go'.

 
De varianten op de Sormabag verpakking welke dit jaar in Berlijn, op de Fruit Logistica, worden gepresenteerd

Naar aanleiding van de introductie van de nieuwe Sormabag verpakking, kwamen er direct vragen naar alternatieven. "Met dezelfde machine kunnen we nu verschillende varianten op de Sormabag verpakking maken. Er zijn klanten die meer gewicht in de verpakking willen verpakken, maar nog steeds willen dat het product volledig zichtbaar is", noemt Biserni als voorbeelden. Het resultaat is dat de Sorma Group tijdens de komende Fruit Logistica 7 verschillende nieuwe verpakkingen zal presenteren, welke allemaal verpakt kunnen worden met 1 verpakkingsmachine. Dit is uniek.


In Hal 8.2, stand A-18 zal de groep de 7 verschillende verpakkingen presenteren. Naast de Sormabag verpakking zullen de Sormabag Plus, de Eco Sormabag, de Eco Sormabag Plus, de Sormabag Wrap, en de Sorma Vertbag gepresenteerd worden.


Met bovenstaande machine kunnen de 7 verschillende verpakkingen gemaakt worden

Als laatste, maar niet minder belangrijk, wil Biserni noemen dat de variabele gegevens nu met de printer rechtstreeks op het film kunnen worden geprint. We gebruiken geen papieren etiketten of wijnglas labels meer. Het direct printen op het film (thermo transfer) waarborgt het lezen van de streepjescode in 100% van de gevallen. Heel belangrijk, vooral omdat in 2015 een aantal supermarktketens heeft aangegeven het een prioriteit is om kosten te besparen. Het niet lezen van de barcode is tijd vertraging.

Voor meer informatie:
Sorma group
Via dell'Arrigoni, 220
47522 Cesena (FC) ITALY
Tel.: (+39) 0547 418611
Fax: (+39) 0547 418612
info@sormagroup.com
www.sormagroup.com

Sorma Benelux (Freshpack Handling Systems)
Buijs Ballotstraat 17a
NL-2693 BD 's-Gravenzande Nederland
Tel. : (+31) 174 610101
Fax : (+31) 174 626875
info@sormabenelux.com
www.sormabenelux.com
Publicatiedatum: