Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Honduras, Tropical Fresh

"Overaanbod zoete aardappelen verwacht"

Tropical Fresh heeft momenteel 150 hectare beschikbaar voor de teelt van verschillende zoete aardappelrassen. In de afgelopen jaren is de vraag alleen maar toegenomen en zijn de kwaliteitsnormen en de productiviteit verbeterd. Ze voldoen aan de GlobalGAP standaarden. Tropical Fresh is een van de eerste bedrijven, die zoete aardappelen exporteert van Honduras naar Europa en Canada.


Zoete aardappelen van het ras Beauregard.

"De prijzen in 2014 waren echt goed tussen mei en augustus, al was de zoete aardappelproductie in de Verenigde Staten, de grootste leverancier van Europa, erg klein. Dit jaar zullen de prijzen naar verwachting laag zijn als gevolg van overaanbod," bevestigt Nevio Castellanos, manager en eigenaar van het Tropical Fresh.

"We zijn al voor meerdere jaren op de markt aanwezig en zijn er altijd in geslaagd om concurrerend te blijven. De daling van de prijzen dwingt ons om efficiĆ«nter te werken en om de oogst te mechaniseren. We planten dan ook meer productieve rassen, zoals de Blesbok (rode ras met witte schil) en Beauregard (oranje)," stelt Nevio. 

Volgens Nevio vallen zoete aardappelen in verschillende niches afhankelijk van hun kleur. Oranje is bedoeld voor Britse of Noord-Amerikaanse consumenten en de rode met witte schil voor de Aziatische consumenten. die in Europa of Canada wonen.

De teelt van zoete aardappel productie genereert in Honduras tien banen per hectare waardoor het van groot maatschappelijke belang is. 

Nevio wijst erop: "Ons bedrijf is een voorbeeld van een nieuwe generatie van agro-bedrijven in Honduras. De afgelopen tien jaar heeft Tropical Fresh er altijd naar gestreefd om partnerships aan te gaan met haar klanten. Het liefst op lange termijn. We zitten in een proces van continue verbetering en willen dit jaar ons marktaandeel op de Europese markt vergroten," aldus Nevio.


Meer informatie:
Nevio Castellanos
General Manager
Tropical Fresh
T: (504) 222322772
nevio.castellanos@tropical-fresh.com
www.tropical-fresh.com
Publicatiedatum: