Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zuid-Afrika: druiventelers kijken uit naar late oogst



De prijs van tafeldruiven is laag in Europa door een overaanbod op de markt. Maar het druivenseizoen van het zuidelijk halfrond is bijna afgelopen en die van het noordelijk halfrond is nog niet begonnen. Zuid-Afrikaanse druivenproducenten met druivenrassen die laat in het seizoen rijpen hopen dat ze kunnen profiteren van dit moment tussen de seizoenen in.



"Prijzen in Europa liggen redelijk laag op het moment doordat er een zeer groot aanbod was eerder in het seizoen", zegt Edrich Burger, marketing manager bij Don-Limon. "Maar tussen de seizoenen door zal er een moment zijn waarin verse varianten zeer goed verkopen". Dit is het eerste jaar dat Burger Zuid-Afrikaanse druiven verkoopt. De grootste problemen waar hij tegenaan is gelopen zijn het grote volume van druiven op de markt en, soms, slechte kwaliteit van de druiven. Voor de volgende verkoop heeft hij kleurrijke, 4.5 kg dozen laten ontwerpen waarvan hij hoopt dat ze goed verkocht zullen worden.



"Deze vallei is een van de laatste plekken in Zuid-Afrika waar druiven rijpen", zegt Burger. Wij liggen ook dicht bij Kaapstad, wat voor de logistiek veel makkelijker is. De vallei ligt 150 km ten noorden van Kaapstad en is een van de oudste druiven producerende gebieden in het land.



Voor meer informatie:
Andreas Schindler
Pilz Schindler GmbH
Tel: +49 40 3095499 45
aschindler@pilz-schindler.de
www.don-limon.de
Publicatiedatum: