Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Brazilië: Goed appelseizoen verwacht



Het Gala-seizoen in Braziliƫ gaat in de tweede week van februari van start zonder grote veranderingen in het areaal. De Fuji komt in maart. "Het weer is vrij gunstig geweest tot nu toe in tegenstelling tot vorig jaar met niet al teveel regen of hagel. We verwachten een beter seizoen dan vorig jaar met een productie van 150.000 ton voor ons bedrijf," zegt Rafael Negrini, van Fischer S/A Agroindustria.

De Fischer Group met ongeveer 2.500 hectare boomgaarden is de grootste producent en exporteur van appelen in Braziliƫ. In een eerder interview met FreshPlaza kondigde het bedrijf zijn uitbreidingsplannen aan in de Russische markt. "De devaluatie van de roebel heeft de interesse in onze appelen niet verminderd. We zijn ervan overtuigd dat we het goed gaan doen op de Russische markt," aldus Rafael.

Niet alleen de Russische munt is getroffen door een sterke devaluatie, maar ook de euro heeft een neerwaartse trend geregistreerd. In de periode tussen 19 januari 2014 en 19 januari 2015 ging de Europese munt van R $ 3,20 naar R $ 3,05.

"Europa is onze belangrijkste exportmarkt, met name de Scandinavische landen. We verwachten een goede vraag naar onze Gala en Fuji appelen ondanks de devaluatie van de euro," zegt Rafael.

Meer informatie:
Rafael Negrini
Fischer S/A Agroindustria
M:+55 11 99610 7245
rnegrini@fischerfrutas.com
Publicatiedatum: