Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spanje: Grote prijsstijging komkommer en sperziebonen

Er is een grote comeback geregistreerd voor lange komkommers (ook bekend als de Nederlandse of Almeria komkommers) dit weekend. De gemiddelde prijs op zaterdag 17 januari was 0,73 euro per kilo, volgens gegevens van Hortoinfo.Op maandag 12 januari bedroeg de gemiddelde prijs van lange komkommers nog 0,39 euro per kilo. De hoogste geregistreerde prijs op verschillende veilingen was 0,83 euro per kilo.De prijs van de Franse en korte komkommer is stabiel gebleven, hoewel de laatste een opwaartse trend toont. Het Franse ras bleef tussen de 0,64 en 0,66 euro per kilo. De piek werd bereikt op 12 januari in Agroponiente, waar het werd verkocht tot 0,79 euro per kilo. De korte komkommers werden begin deze week verkocht voor 0,53 euro. Op zaterdag bereikten ze een gemiddelde prijs van 0,73 euro. De hoogste prijs, die werd betaald, was 0,83 euro per kilo op Alhóndiga La Unión.

Groene bonen
Ook de situatie voor groene bonen is vermeldenswaardig. De hoogste prijs, die werd betaald, was € 6,92 per kilo geregistreerd op zaterdag 17 januari op Agroponiente. De gemiddelde prijs in de week bleef ongeveer 5 euro, behalve op donderdag 15 januari. Toen was de gemiddelde prijs 3,80 euro. De prijs van platte groene bonen blijft op ongeveer 3 euro met een wekelijks gemiddelde van 3,08. De hoogste prijs werd zaterdag 17 januari bereikt op Agroponiente met € 4,15 per kilo.

Bron: Hortoinfo
Publicatiedatum: