Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
fruit- en groenteverkoop stijgt bij NorgesGruppens

Noren hebben avocado's ontdekt

Recente statistieken tonen dat de fruit- en groenteverkoop in winkels van Norges Gruppens in 2014 met 5,5% is gegroeid. Pål Westby, hoofd van de afdeling fruit en groente: "De hoogste groei ooit geregistreerd".

Noren hebben de avocado's ontdekt
De verkoop van avocado's is met 25% gegroeid. Ze brengen nu meer op dan Chinese kool, rapen en bloemkool bij elkaar. Broccoli, asperge en tomaten zijn andere groenten, die enorm gegroeid zijn in de verkoopcijfers.


Intussen is de aardappelverkoop in 2014 met 1,6% gegroeid: in totaal 32.000 ton. NorgesGruppens werkt samen met plaatselijke telers om de voorraad en de beschikbaarheid te laten stijgen.
Gezondere eetgewoontes halen nieuwe hoogtes in 2015
"We hebben heldere doelen en maatregelen om gezonde eetgewoontes te promoten. Als we zien, dat meer Noren meer fruit en groenten eten, stelt ons dat tevreden", zegt diëtiste Aina Marie Lien van NorgesGruppens. "We zien de laatste paar jaar een positieve trend. We verwachten dat de fruit- en groenteconsumptie blijft groeien".

Gewassen sla registreerde 14% groei. De laatste cijfers tonen ook, dat de consumptie van bananen 7,5% groeide. De sinaasappel registreert een lichte terugval. De kersenverkoop steeg 11%, terwijl de blauwe bessen het meest stegen.

Bron mynewsdesk.com
Publicatiedatum: