Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

India: Nederlandse overheid helpt aardappelonderzoekscentrum te starten

Om het aardappelonderzoek te stimuleren wil Punjab een aardappelonderzoekscentrum opzetten in Jalandhar met behulp van Nederland en van de Punjab-landbouwuniversiteit in Ludhiana. Verspreid over 20 ha zou het voorgestelde centrum binnen 6-8 maanden volledig operationeel moeten zijn. 

Gurkanwal Singh, directeur tuinbouw: " Het Indiaas-Nederlandse aardappelonderzoekscentrum wordt opgezet met als doelstelling de ontwikkeling van geavanceerde productie- en opslagtechniek(en) voor de telers. We gaan focussen op elk aspect van de aardappelteelt vanaf de ontwikkeling van de pootaardappel tot na de oogst. Behalve de ontwikkeling van nieuwe soorten concentreren we ons op de beste uitvoeringspraktijk(en) en de mechanisatie. We trainen telers in de techniek voor en na de oogst en spijkeren ze bij wat betreft de organisatie."

Het hele gebied voor de aardappelteelt is 87.000 hectare. De totale productie schat men op zo'n 2,2 miljoen ton. Behalve deze nieuwe productie draagt Punjab bijna 75% van de totale Indiase vraag naar de pootaardappel bij.
Publicatiedatum: