Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rijk Zwaan introduceert Sweet Palermo op Fruit Logistica

Op de Fruit Logistica in Berlijn introduceert Rijk Zwaan dé nieuwe innovatie in het paprikaschap: 'Sweet Palermo'. Jan Doldersum, Manager Marketing & Business Development van Rijk Zwaan, heeft door de veelzijdigheid en bijzondere zoete smaak van deze paprika hoge verwachtingen van dit concept.

Aan de basis van Sweet Palermo staat het ras Palermo RZ. Aanvankelijk werd deze rode zoete puntpaprika slechts op een aantal plaatsen geteeld, maar vanaf nu is deze smaaksensatie wereldwijd verkrijgbaar. "De kracht van het concept is dat we zowel een rode als een gele variant in het assortiment hebben, beiden met dezelfde eigenschappen waar Sweet Palermo voor staat.", aldus Jan Doldersum. "De consument geniet van de uitzonderlijk zoete smaak én veelzijdigheid, die Sweet Palermo biedt. Het is een allrounder in de keuken, want Sweet Palermo is perfect om te grillen, maar is ook heerlijk in een verse salade."

Surprisingly sweet pepper
Telers worden enthousiast van de lange houdbaarheid, hoge opbrengst en de hoge brix-waarde van Sweet Palermo. Sweet Palermo scoort gemiddeld 1 tot 2 brix-punten hoger dan een standaard blocky paprika. "Palermo RZ heeft in de afgelopen jaren al een goede reputatie opgebouwd en met Sweet Palermo kunnen we hier nu op voortborduren. Daarnaast blijkt uit diverse consumentonderzoeken dat smaak het belangrijkste aankoopargument voor de consument is wanneer zij groenten of fruit kopen. Sweet Palermo sluit perfect aan bij deze trend."

Sensational Traditions
Rijk Zwaan laat in Berlijn ook haar Sensational productlijnen zien: Flavours, Snacks en Ingredients. Deze productlijnen richten zich op een aantal belangrijke trends binnen het groenteassortiment, waaronder snackgroenten en smaak. Tijdens de Fruit Logistica lanceert Rijk Zwaan haar vierde en nieuwste productlijn Sensational Traditions. Deze productlijn biedt een select assortiment van groenterassen die de essentie van traditioneel en authentiek combineren met de hedendaagse kwaliteitseisen.

Verder zal in de stand ook extra aandacht worden besteed aan hydroponic lettuce. Rijk Zwaan volgt de innovaties op het gebied van slateelt en productpresentatie. Tijdens de Fruit Logistica laat het groenteveredelingsbedrijf een opvallende nieuwe retaildisplay zien, inclusief het daarvoor geschikte assortiment.

Fruit Logistica
De Fruit Logistica is 's werelds grootste handelsbeurs voor groenten en fruit en vindt dit jaar plaats van 4 tot en met 6 februari. Rijk Zwaan is te vinden in Hal 1.2, stand B-22.

Publicatiedatum: