Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Telers in Nieuw Zeeland doppen eigen boontjes

Uit een onderzoek van de Lincoln University blijkt dat telers over het algemeen liever niet in zee gaan met bestuursorganen en commissies, omdat daarmee geen rechtstreeks winst te behalen is.

Het onderzoek werd uitgevoerd door de professoren Kevin Old en Peter Nuthall en had betrekking op agrarische bedrijven in alle soorten en maten. Doel van het onderzoek was meer inzicht te krijgen in hoe opvolging en management op agrarische bedrijven in Nieuw Zeeland geregeld is.

Volgens Old zijn de meeste agrarische bedrijven in Nieuw Zeeland familiebedrijven. Slechts 1,24 procent is dat niet.

Uit het onderzoek blijkt dat medewerkers van agrarische bedrijven gemiddeld 47.400 dollar verdienden wanneer het bedrijf geleid werd door een formeel bestuur of adviescommissie, terwijl bedrijven, die dat niet hadden, 49.900 dollar de man opstreken.

Ook kwamen de onderzoekers tot de conclusie dat 69 procent van de agrarische ondernemers beslissingen neemt op basis van adviezen van vrienden, familie en collega's.

Publicatiedatum: