Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Chileense druivenexport groeit

Chili exporteerde 55.181 ton druiven in week 2. Dat is 6,5% meer dan in het seizoen 2013/2014. Dit melden SAG-ASOEX. Deze groei wordt geleid door regio III, die 21,7% groei had in vergelijking met het jaar ervoor vanwege de goede weersomstandigheden. Het totale exportvolume vanuit deze regio zal naar verwachting toenemen met 5% dit seizoen tot een volume van 117.391 ton. Tot op heden heeft dit gebied 34% meer uitgevoerd dan geraamd.

Tot nu toe heeft regio IV een geregistreerde uitvoer van 20.160 ton, 11,6% minder dan in 2013/2014. Deze daling is het gevolg van een tekort aan water en de verwachting is dat de regio 12% minder zal exporteren dan vorig seizoen en 26% minder dan 2012/2013. Laatstgenoemd seizoen was een seizoen met topvolumes. Het aandeel van regio IV in de totale export wordt geraamd op 17%, een vergelijkbaar aandeel als vorig seizoen.

Bron: iQonsulting
Publicatiedatum: