Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

CBI helpt bij promotie Afrikaanse bedrijven

Ook in 2015 helpt CBI, agentschap van de Nederlandse overheid, om Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse bedrijven te promoten op Fruit Logistica in Berlijn.

Piet Schotel, werkzaam voor CBI: "Afrikaanse producten worden populairder in Europa zowel bij de groeiende Afrikaanse groep als bij de Europeanen. De populariteit groeit vanwege reizen, kookprogramma's en meer besef van de Afrikaanse cultuur".

De bedrijven hebben verschillende producten in de aanbieding: mango's, meloenen en bonen uit Senegal, yams, ananas, paprika (chilli peppers) en Afrikaanse groente uit Ghana, alsook mango's uit Mali en Burkina Faso.



CBI helpt bedrijven direct door het organiseren van programma's zoals exportcoaching. "We helpen hen met informatietraining om hun weg te vinden naar de Europese markt. We nemen ze bij de hand om ze te introduceren op evenementen zoals Fruit Logistica. We helpen ze om de training te krijgen voor de certificatie zoals Global Gap."

Het is een 4-jaren-programma. Zodra de bedrijven de markt bereiken, helpt CBI ook in de communicatie met mogelijke klanten. Volgens Schotel voelen bedrijven zich meer beschermd onder de CBI-paraplu.

In 2015 promoot CBI 6 bedrijven uit Senegal, te vinden in Hal 7.2 Stand B05, 5 bedrijven uit Ghana in Hal 7.2 Stand A02 en bedrijven uit Burkina Faso en Mali, CBI Stand in Hal 3.2 Stand C19.

Hier klikken om een speciale CBI-site te bezoeken voor meer informatie over de exposanten op Fruit Logistica.




Publicatiedatum: