Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jan Timmermans:

"Ik verwacht niet dat de perenprijzen zullen zakken"

Tholen - Momenteel is het rustig op de hardfruitmarkt. "De prijzen zijn iets aangetrokken, maar de loop zit er nog niet in", concludeert exporteur Jan Timmermans. "Er gaat wel wat weg naar bestemmingen als Scandinaviƫ, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Italiƫ en ook het Oostblok koopt wat peren op, maar het zijn allemaal beetjes met krappe marges. We zouden de verkoop graag wat vlotter zien."



"Vandaag stond er weer een groot kwantum peren voor de klok in Belgiƫ. Toch ben ik vooruitblikkend niet helemaal pessimistisch over de perenmarkt. Ik verwacht niet dat de perenprijzen zullen zakken. Voorwaarde is dat de verkoop erin blijft, maar dan denk ik dat we op dit prijsniveau door kunnen gaan. De houdbaarheid van de eerste Zuid-Afrikaanse peren lijkt nog wat tegen te vallen, maar het is afwachten welke volumes deze kant op komen, maar ik verwacht niet dat dit veel invloed op de verkoop van Conference zal hebben."

China
"De perenexport naar China zit duidelijk nog in een beginstadium. Het lijkt dat er nogal wat peren zijn weggezet zonder ondersteunende acties, maar zo'n markt moet echt opgebouwd worden. Op andere nieuwe markten begonnen we met een paar pallets per vliegtuig en nu gaat er gelijk een relatief groot kwantum heen. Maar je kunt niet zeggen of de export naar China wel of niet loopt. Daar is het land iets te groot voor. Gezien de bevolkingsomvang heeft de markt in elk geval genoeg potentie en ik heb echt goede verwachtingen voor de toekomst maar daar zal een paar jaar overheen gaan."



Over de vooruitzichten voor de appelmarkt is Jan voorzichtiger. "Er is veel druk vanuit het Oosten met lage prijzen. De appelverkoop is grotendeels een binnenlandse aangelegenheid, maar ik heb wel het idee dat de binnenlandse consumptie op een hoog niveau ligt. Maar met de appelen zal het dit seizoen moeilijk blijven."



C.G.Timmermans & Zn. B.V. is exposant op de Fruit Logistica, Hal 3.2, Stand B-08

Voor meer informatie:
Jan Timmermans
C.G.Timmermans & Zn. B.V.
Veensesteeg 15
4264 ZG Veen
jan@timfruit.nl
www.timfruit.nl