Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Maleisië gestopt import Gala en Granny Smith uit VS

Maleisië is gestopt met het importeren van twee belangrijke merken appelen uit Californië. Men is bang om besmet te worden met de Listeria bacterie. Het gaat om de rode Gala en de groene Granny Smith. Naast de importstop zullen ook de appelen, die al op de lokale markt zijn, worden gecontroleerd door het ministerie van volksgezondheid. Het ministerie heeft twee importeurs van de appelen geïdentificeerd en hen gevraagd om de appelen terug te sturen.

In Thailand hebben de lokale autoriteiten ook al Amerikaanse appelen van het afgelopen seizoen in beslag genomen. Ook in de Filipijnen zijn de appelen geweigerd. 

De appelen werden verkocht onder de naam Big Big en Granny's Best, maar het is ook mogelijk dat deze appelen worden verkocht onder andere merknamen of zonder naam. Aan consumenten wordt geadviseerd om fruitverkopers te vragen of de Granny Smith of Gala-appelen van het Californische bedrijf Bidart Bros komen. 

In Amerika zijn er twee stammen gevonden, waarin de Listeria monocytogenes aanwezig zijn: een bacterie die Listeriose veroorzaakt. Deze appelen werden geleverd door het bedrijf dat karamelappelen produceert. Dit meldde de Los Angeles Times. Er zijn al een aantal mensen in de Verenigde Staten overleden aan de bacterie. 
Publicatiedatum: