Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Verbetering komkommerprijzen in Almeria

De opleving van de komkommerprijzen lijkt een herstel aan te kondigen voor de groente, die in de afgelopen weken extreem lage prijzen noteerde. Maandag bereikte de komkommer de initiële prijs van 0,50 euro. Op dinsdag stond hij iets boven de 0,40 euro.

Alhóndiga La Unión
Volgens Jesús Barranco, technisch directeur van Alhóndiga La Union, een toonaangevend bedrijf in de export van dit product, "verwachten veel mensen dat de prijzen volgende week zullen consolideren rond 0.70 Euro, aanvaardbaar voor de tijd van het jaar. Alles hangt af van de temperaturen." Volgens Barranco registreren andere producten juist heel gunstige prijzen, zoals aubergines en courgettes. Dit compenseert enigszins de lage komkommerprijzen.

AgrupaEjido

Directeur Juan Cano van AgrupaEjido gelooft ook dat de prijzen zullen opleven de komende weken. "In Almeria en Granada gaan we zeker betere prijsniveaus zien," zegt hij. "We hebben dit in eerdere seizoenen ook al meegemaakt. Het totale aanbod zal binnenkort dalen, hetgeen gaat leiden tot prijzen tot ongeveer 0,90 euro of nog hoger."

Vorig seizoen exporteerde Almeria meer dan 380 miljoen kilo komkommers, iets meer dan twee derde van alle Spaanse export.

Bron: La voz de Almería
Publicatiedatum: