Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Egypte breidt fruitproductie fors uit

De grote Egyptische fruitproducent PICO heeft een uitbreiding van de druiven- en steenfruitproductie voor 2015 aangekondigd. Het bedrijf is ook begonnen met het leveren aan de EU. In de afgelopen 12 maanden heeft de in Caïro gevestigde onderneming zich gericht op het ontwikkelen van haar bestaande druivenplantages. De nadruk ligt daarbij op het verhogen van het aantal plantages en het telen van nieuwe rassen.



De ontwikkeling in PICO's druivencapaciteit zal worden versterkt door de toevoeging van nieuwe rassen, waaronder witte, rode en zwarte druiven voor het vroege, midden- en late seizoen.

Tegelijkertijd heeft PICO plannen om de omvang van de perzik- en nectarineproductie te verhogen en nieuwe pruimenrassen toe te voegen.

De uitbreidingsplannen van PICO komen tijdens een spannende periode van groei. Naast aardbeien is het bedrijf ook bezig met nieuwe producten, zoals granaatappelen, avocado's, lychees en mango's.



Kansen voor 2015
Manager Heike Hagenguth meldt dat PICO opnieuw wil onderhandelen met supermarkten en telers om de rassen verder te ontwikkelen. Het bedrijf zal zich ook richten op nieuwe klanten en markten vanwege de verwachte stijging in steenfruit en druiven. Het bedrijf wil dat het liefst doen via contractteelt of samenwerking op technisch niveau.

Op de komende Fruit Logistica 2015 beurs in Berlijn van 4 tot 6 februari zal PICO laten zien dat Egypte een betrouwbare en veilige partner is om mee te werken en er geen nadelige gevolgen van de politieke onrust meer zijn.

"In een steeds stabielere en veiligere omgeving heeft PICO herhaaldelijk bewezen in staat te zijn constante kwaliteit te kunnen leveren en te voldoen aan de hoogste Britse en Europese eisen," zei Hagenguth.

Nieuwe markten
In het afgelopen jaar is de export van PICO naar de Perzische Golf en Zuidoost Azië toegenomen. Ook onderhoudt het bedrijf contacten met Rusland, hoewel het moeilijk is door de daling van de waarde van de roebel.

Zuidoost Aziatische markten bieden daarentegen volop kansen, al zijn ze zeer veeleisend wat betreft prijs en productpresentatie. De bevolkingsgroei, de hogere inkomens en de positieve impact van het toerisme maken het echter een aantrekkelijke regio.

"We zien een continue groei en zien Azië als het nieuwe Europa. Supermarkten geloven hetzelfde. Dit is te zien aan de vele winkelketens die hier openen.

Voor meer informatie:
Heike Hagenguth
PICO
Tel: +20 114 114 1144
h.hagenguth@picoagriculture.com
Publicatiedatum: