Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spanje: grote kaki-afnemers gezocht

Telers uit Llano de Zafarraya in de Spaanse provincie Granada en Alta Axarquía in Malaga zijn op zoek naar bedrijven, die de meer dan vijf miljoen kilo kaki's, die in de komende jaren zullen worden geproduceerd, willen kopen.

Tot nu toe hebben producenten uit Granada en Malaga hun kaki's verkocht aan bedrijven in Murcia, die verantwoordelijk zijn voor de verwerking en afzet van het fruit.

Juan Miguel Ortigosa, voorzitter van Asprokaki, een vereniging die 75 producenten in Granada en Malaga bij elkaar brengt, legde uit dat het doel is om in staat te zijn om het fruit te verkopen via lokale bedrijven.

Hij verklaarde dat de vereniging hard werkt aan de kwaliteit van de kaki's om ze te onderscheiden van de rest. Volgens hem heeft deze vrucht unieke organoleptische eigenschappen door de bijzondere bodemgesteldheid en het klimaat.

De productie van kaki's in Alhama en La Axarquia is vrij nieuw. Het is een aanvulling op de meer traditionele gewassen van Llano de Zafarraya, waarvan de productie meer dan 120 miljoen kilo bedraagt. Dit zijn vooral tomaten, artisjokken, bonen en bloemkool.

Ortigosa heeft erop gewezen dat de oogst en verwerking van dit fruit helpt om het agrarische seizoen in deze regio's te verlengen. De activiteiten concentreren zich van oudsher in augustus en september. Met het oogsten van kaki duurt het seizoen tot november.

De winterse vorst heeft zijn tol geëist op de volumes. In eerste instantie zal de productie 500.000 kilo bereiken, maar zodra de bomen groeien, zal de productie meer dan vijf miljoen kilo worden.

Kaki en pistache zijn twee gewassen die voortdurend uitbreiden in de twee gebieden.

Het planten van kakibomen werd gefinancierd door zowel de Andalusische regering als door de Europese Unie.

Er is momenteel 60 hectare geplant. Dat zijn ongeveer 70.000 bomen. Als het planten in hetzelfde tempo zal blijven gaan, zal er binnenkort meer dan 600 hectare zijn.
Publicatiedatum: