Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Tokita

Italië: groei bosuien

Tokita heeft al 90 jaar ervaring in de zaadsector en heeft vestigingen in Japan, de VS, India, China en Italië. De Amerikaanse markt vertegenwoordigt 15% van het totale volume, Italië is goed voor 10% en de rest wordt verkocht in Azië.

Gregorio Padula, manager van de Italiaanse tak, laat zijn licht schijnen over het seizoen 2014: "We zijn begonnen in 2008 en hebben de afgelopen jaren veel groei doorgemaakt. Tomaten blijven ons belangrijkste segment en hoewel we ons tot dusver vooral op nicherassen hebben gericht zullen we meer in de toekomst investeren."



Sungreen en Sunchocola tomaten- twee door Tokita ontwikkelde rassen. 

Ook bosuien, die vooral in China en de VS goed worden ontvangen, maken deel uit van het assortiment van Tokita. "Ze beginnen ook in Italië en Noord-Europa behoorlijk populair te worden. We telen 3-4 rassen voor overplanting in de lente/zomer/herfst en er is er ook één speciaal voor overplanting in de winter."



"De omzet van dit product verdubbelde ten opzichte van 2013 en we verwachten een verdere groei van 30% in 2015."



De belangrijkste markten zijn Duitsland, het VK en Spanje. Ook vanuit Italië begint steeds meer vraag te komen. In de toekomst zullen we ons op Oost-Europa gaan richten.

Tokita's lenteuien hebben hun groeiende populariteit mede te danken aan hun meeldauwtolerantie. 



"Het Russische handelsembargo heeft ons niet erg geraakt. De problemen troffen met name de fruitsector, bijvoorbeeld Poolse appelen, niet de groentesector."



Tokita zal deelnemen aan Fruit Logistica 2015 in Hall 1.2 - Stand A-18. Naast tomaten zal het bedrijf dit jaar ook een selectie van oriëntaalse meloenen presenteren.

Voor meer informatie:
Web: www.tokitasementi.it
Publicatiedatum: