Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tsjechië: biologische producten een luxe

De biologische landbouw in Tsjechië is gestegen van 2 telers in 1989 naar 4.000. Maar, anders dan in Oostenrijk waar biologische voeding een 5% marktaandeel hebben, is in Tsjechië maar 1% biologisch. De meeste supermarkten in Tsjechië verkopen wel een aantal biologische producten, maar de prijs hiervan is vaak zo hoog dat het als exclusief wordt ervaren.

In Oostenrijk en Duitsland worden biologische producten vaak verkocht aan 20% tot 30% meer dan de prijs van conventionele producten. In Tsjechië kan dit prijsverschil oplopen tot 100% of zelfs meer. Een Tsjechische worstenproducent klaagde dat de prijs van zijn salami's in de supermarkten driemaal hoger is dan de prijs waaraan de worsten normaal worden verkocht. Momenteel worden de worsten onafhankelijk van de supermarkt verkocht.

Meer dan de helft van de Tsjechische consumenten koop hun producten direct van de producent. Er is zelfs een mobiele telefoon app ontwikkeld om de dichtstbijzijnde biologische boerderij te lokaliseren.

Publicatiedatum: