Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Veel Duitse telers switchen naar bioteelt

"De kansen zijn goed voor de biologische landbouw en biologische levensmiddelen", vat Felix Prinz zu Löwenstein, voorzitter van de Duitse 'Bund Ökologische Lebensmittelwirtschaft' (BÖLW), de situatie van de biologische sector samen naar aanleiding van de opening van de 'Internationale Grüne Woche'. "Bio blijft goed verkocht en de verbeterde subsidiesituatie in veel Duitse deelstaten biedt goede argumenten voor telers om over te stappen naar biologische landbouw. Meer biologische landbouw in Duitsland betekent meer regionale producten, meer biodiversiteit op de akkers, zuiver drinkwater en meer arbeidsplaatsen op het platteland."

Om ervoor te zorgen dat deze gunstige omstandigheden benut kunnen worden voor de succesvolle doorbraak van bio als meest duurzame alternatief voor de totale landbouw- en voedingsmiddeleneconomie, moeten er nu belangrijke stappen gezet worden. Zo moet vooral het voorstel van de Europese Commissie voor een totale revisie van de Europese biologische landbouwverordening van tafel, aldus de BÖLW.
Publicatiedatum: